Strona początkowa Dla całego świata możesz być nikim, dla kogoś możesz być całym światem.074 Kwietnik metalowy SALON22W oba metalowe074 Kwietnik metalowywspółczesnego Języka Polskiego 2TOMYPoppins na ulicy CzereśniowejWspornik secesyjny konsola sztukateriaN5100 Ekran LCDwspinaczki ścianka dla dzieciGość NiedzielnyHahnel Powerstation TC
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • shakyor.htw.pl
  •  

    Dla całego świata możesz być nikim, dla kogoś możesz być całym światem.

    Matcha Green Tea BIO 100g - metalowa puszka
    MATCHA japońska kiszona zielona herbata



    Matcha - ekskluzywna herbata japońska kojarzona głównie z ceremonią parzenia herbaty Chanoyu. Ma postać intensywnie zielonego pudru. Matcha powstaje po zmieleniu Tencha - wysokogatunkowej herbaty pochodzącej z zacienianych plantacji, a więc uprawianej podobnie jak Gyokuro, choć przetwarzanej w odmienny sposób.



    Matcha jest bogata w antyoksydanty, witaminy (zawiera szczególnie dużo witaminy C) i aminokwasy (teaninę).

    Ze względu na wysoką zawartość kofeiny (teiny), Matcha, obok Gyokuro, jest najbardziej pobudzającą z herbat.



    Sposób przygotowania: Choć dogłębne poznanie i przyswojenie sobie zasad ceremonii Chanoyu wymaga wielu lat praktyki, to jednak codzienne przygotowanie herbaty Matcha wcale nie musi być skomplikowanym rytuałem. W domowych warunkach wystarczy nam większa czarka lub nawet zwykła miseczka i coś, co pozwoli nam rozrobić herbaciany proszek w wodzie. Najlepiej sprawdzi się tutaj tradycyjna bambusowa miotełka Chasen, która przy odpowiedniej technice ubijania (tzn. przy wykonywaniu energicznych ruchów na kształt litery M lub W) pozwoli nam uzyskać kremową konsystencję naparu z charakterystyczną pianką na powierzchni. Jeśli nie dysponujemy Chasenem, można eksperymentować np. z elektrycznym, ręcznym spieniaczem do mleka lub ewentualnie z łyżeczką czy małą trzepaczką kuchenną. Niezależnie od narzędzia, którym będziemy się posługiwać, warto dodatkowo przesiać herbatę przez sitko przed zmieszaniem jej z wodą. Dzięki temu unikniemy grudek i łatwiej będzie nam spienić napar.



    Do codziennego picia zalecamy przyjąć proporcje: ok. 3 g herbaty (1 płaska łyżeczka) na 150-200 ml wody o temp. 70-80 C. Mieszamy szybkimi ruchami, aż do rozpuszczenia się proszku i pojawienia się pianki. Napar wypijamy w całości!



    W Japonii bardzo popularne jest także używanie Matcha do celów kulinarnych, przede wszystkim w cukiernictwie, ponieważ nadaje potrawom nie tylko charakterystycznego smaku, ale też barwi je na piękny zielony kolor.



    Skład: 100% matcha bio proszek *



    Produkt najwyższej jakości z kontrolowanych biologicznych upraw



    Import: Niemcy



    Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu.



    Możliwość odbioru osobistego:

    'ekoAPetyt' - Artur Perczak

    Ul.Mickiewicza 4 lok.2

    42-217 Częstochowa



    pn-pt 9:00 - 17:00

    sob. 9:00 - 13:00



    Preferujemy wysyłkę towaru po wcześniejszej przedpłacie na rachunek bankowy

    Link: olx.pl/oferta/CID628-IDdIiJd.html



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • od-kuchni.opx.pl
  •